Предистория

Това е историята на младоженците, адаптирана по оригинален начин за видеозаснемане – запознанство; любими места, на които ходите заедно; предложение за брак; подготовка на сватбата – избор на пръстени, мерене на рокли, писане на покани и пр. Видеоматериалите ще послужат за прожектиране на историята в ресторанта преди влизането на младоженците. Същите кадри ще послужат за началото на филма, който като краен продукт младоженците ще получат след сватбата. Заснетата по предварително написан сценарий история ще бъде озвучена с музика и монтирана с глас „зад кадър” или субтитрирана.
– изработване на работна книга и разкадровка по сценария
– описание на сценария, епизод по епизод, с включени персонажи, реквизит, локация, техника и разкадровка на снимачните планове от процеса.
– глас зад кадър – този дикторски глас е необходим, за да може в определени моменти да пояснява на зрителя какво си мисли даден персонаж, да се обясни с хумор определена сцена. Също така  гласът зад кадър се включва в началото на филма,  разяснявайки на зрителите какво ще гледат . На финала отново ще прозвучи, за да може историята да приключи по най-елегантен начин. В зависимост от това какво и как се разказва в историята, гласът зад кадър може да се замени със субтитри.
– заснемането отнема около 2-3 дни в зависимост от сценария. Един снимачен ден продължава 5-6 часа.
Стандартно за снимките се използват стедикам и кран, специално осветление (отново съобразено със сценария), монтаж, озвучаване – музика и диктор, надписи и цветни корекции. Готовият продукт се записва на дигитален носител. Пример

Начален клип

Любима част от опита ни в сватбеното видеозаснемане, е Началният клип, който ни позволява да проявим творчество и да ви покажем това, което дори вие не сте успели да видите. И тук не говорим за Вашата представа за сватбено видеозаснемане като за мелница от просто заснети кадри, тук говорим за сватбен клип, който е зашеметяващ в детайли, завладяващ в неговата автентичност, неподвластен  на времето в своята оригиналност.

Началният клип е този, който Ви дава място на предния ред за най–красивите сватби, които някога сте виждали. Кара Ви да се чувствате и Вие като част от гостите на сватбата. Така нашия екип за вече 8 години е събрал сватбени видеоклипове, които наистина оставят отпечатък върху сърцата на тези, които ги гледат. Те ще Ви накарат да плачете, ще Ви накарат да се смеете, ще събудят във Вас романтичния човек и това усещане ще остане, независимо от това, колко пъти ще ги гледате. А за нас всичко е много просто, заснети с помощта на безброй подходи, от няколко наистина уникални видеооператори, това са видеоклипове с висока разделителна способност, това е списък от най-вдъхновяващите и креативни продукти на нашето студио.

Making of...

Английското Making of… все по-често се използва за видеото, което показва кадри от заснемане на фотосесия. По време на сватбения ден повечето младоженци отделят време за снимки на красиви места. Операторът снима заедно с фотографа и оформяме клип с подходяща музика, който може да бъде както романтичен, така и динамичен. Пример

Пожелания

„Пожелания“ сме нарекли онази част от сватбения филм, в която по време на сватбата оператора прави анкета с гостите. След като се настанят в ресторанта и започне танцувалната част, част от гостите отправят пожелания към младоженците, като видеоизненада към тях. В последствие при монтажа на сватбата, монтажиста подбира интересни фрази и ги сглобява разбъркано и закачливо в рамките на 5-10 минути. Тези клипчета винаги са много въздейставащи и са хубав спомен от сватбата.

HD формат

Може би няма човек, който да не е чувал за High-definition video. Този формат става все по-популярен, заради високото качество на картината, несравнимо с познатите до сега формати. В нашето студио снимаме и обработваме High-definition video още, когато не беше толкова познато, но младоженците ни се довериха и сега техните спомени са „запечатани“ с възможно най-доброто качество и на най-добри носители.

Подготовка

Подготовката на булката в деня на сватбата почти винаги отнема 2 или 3 часа. През това време видеооператорът може да отрази както всеки момент от тази подготовка(грим, прическа, обличане), така и сватбени детайли, за които сте положили големи усилия да подберете. Заснемането на булчинските обувки, рокля, бижута и други аксесоари дава чудесно начало на сватбения филм и въвежда зрителя в обстановката и атмосферата на сватбената подготовка.

3 камери

Сватбата е събитие, което протича на живо и за да го заснемем по най-добрия начин се нуждаем от повече от една камера. По време на сватбата не е възможно да се снимат няколко дубъла, както е в киното, а нашата цел е да дадем на младоженците Филм, който надхвърля техните очаквания и максимално се доближава до киното. С помощта на две или три камери имаме възможност да обърнем внимание на детайлите, реакциите на гостите, лицата на младоженците и в същото време да не пропуснем нито един ритуал или друг важен момент от сватбата. Разнообразните гледни точки, осигурени от трима оператори и техниката, която те използват, правят сватбата да изглежда като филм за най-важния ден в живота ви. Когато снимаме събитие с две, три или повече камери ние използваме кино техника – кран, стедикам, мини фарт (Dolly), подводни камери.